Categorieën

Uit de krant geknipt….

Meppel- Samen met collega’s en familie vierde Bert Schrotenboer zijn 45-jarig arbeidsjubileum en zijn afscheidfeest bij Schildersbedrijf Donker.

Bert belde als jonge jongen aan bij Schildersbedrijf Pietersen te Meppel. Hij zocht een baan als schilder en werd meteen aangenomen. Op de fiets, in weer en wind, op naar zijn werk. Zijn eerste klus kan Bert Schrotenboer zich nog goed herinneren. Een statig pand aan het Zuideinde in Meppel moets in de verf. Bert kon beginnen aan de nok van het huis. Geen steigers, maar een zware houten ladder die met een touw opgetrokken moest worden en waarop hij minstens vijftien meter moest klimmen om de klus te klaren. In de loop der tijd is er gelukkig qua arbeidsomstandigheden veel veranderd, verzucht de Meppeler.Vijfenveertig jaar heeft Schrotenboer in hetzelfde bedrijf gewerkt, waarvan 42 jaar samen met Roelof Donker en nu 2 jaar met Marc Drogt en Luuc Eggink van Eggink schilders Dwingeloo. Heel wat klanten heeft Bert voorbij zien komen.
Niets dan lovende woorden waren er voor hem op zijn afscheidsreceptie. ‘Bert is een vakman in hart en nieren, meedenkend en ook nog eens een aimabel persoon. Schildersbedrijf Donker is mede door Bert een begrip in Meppel en de wijde omgeving geworden.’
Bron: Meppeler Courant.nl