Categorieën

KAMPIOEN…… Dames 3

Strakke koppies, pijntjes hier en daar en magen en buiken die wat gefladder voelden. Dinsdagavond kon de vooraf gestelde doelstelling behaald worden, kampioen worden. De kersen op de taart op een goed maar bij tijd en wijle wisselvallig seizoen. Een fit team bestaande uit Jeannette, Diana, Els, Anneke, Annelies, Iris, Femke en Ingrid startte om 19.30 uur tegen HVC uit Havelte. Een tegenstander die ons enkele weken geleden bijna alle hoeken van het veld liet zien. Maar we waren voorbereid en tot op het bot gemotiveerd op revanche. HVC bleek nog veel meer last van de zenuwen te hebben dan wij want in de eerste set kwamen ze er niet aan te pas. Een ruime overwinning gaf dames 3 het comfortabele gevoel van een 1 – 0 voorsprong in sets. Het comfortabele gevoel was echter van korte duur, het begin van de tweede set was nerveus en slordig van onze kant. Binnen no-time keken we tegen een achterstand van 10 punten aan en liepen we achter de feiten aan. Hoewel het tweede deel van de tweede set aanmerkelijk beter ging verloren we de set nipt: 23 – 25. We moesten op voor de allesbeslissende derde set. Enorm gesteund door vele supporters op de tribune,  speelden we de derde set goed. Er werden weinig fouten gemaakt en de “gaten” in het veld bij HVC werden uitstekend gevonden. Achteraf gezien relatief eenvoudig wisten we de set naar ons toe te trekken met 25-18 en mochten ons daarmee kampioen noemen van de derde klasse. Ongelofelijk trots op de andere meiden en op onze super trainer / coach Bert Schrotenboer sluiten we weer een jaar stadscompetitie af. Uiteraard ook dank aan de diverse interim coaches, Gerard, Dirk, Jan Albert en Erik, medetrainer Gert van Dijk en ons zwangere teamgenootje Ruth die deel uitmaakte van ons team in de eerste seizoenshelft . Onze felicitaties gaan ook uit naar Dames 2 (tweede plaats tweede klasse), dat goed spelend nipt verloor van Wijhko en natuurlijk naar Heren 1 dat eindelijk, verdiend, op het bovenste treetje mocht plaats nemen door winst op Quick.