Categorieën

Spectaculaire winst dames 3 op Rouveen

20 november, 19.30 uur: op het programma staat één van de zwaarste tegenstanders van de competitie:  Rouveen. Een team wat eigenlijk bungelt tussen de eerste en tweede klasse. Lange meiden met een flink portie slagkracht en spelinzicht. En hoewel we gewaarschuwd waren door Bert en we goed speelden, liep de tegenstandster in de eerste set rap uit naar een comfortabele voorsprong van 16 – 23 . Op die stand en met behulp van support van de tribune begon dames 3 aan een indrukwekkende inhaalrace. In een ijzingwekkende slotfase, waarbij beide teams op setpunt kwamen trokken de meiden van de Oosterboer aan het langste eind: 27 – 25. Ondanks de enerverende slotfase van de eerste set bleef dames 3 goed bij de les in de tweede set. Het toch enigszins aangeslagen Rouveen werd vlot op een kleine achterstand gezet en dames 3 vocht als een leeuw om die voorsprong te behouden. Miraculeuze en spectaculaire reddingen werden afgewisseld met goed lopende aanvallen. En hoewel het nog even billenknijpen was aan het einde van de set werd de set toch binnengehaald met 25 – 20. Tot halverwege de derde set bleef het niveau en de vechtlust aanwezig. Daarna bleek de meeste energie verbruikt. Rouveen liep uit en gaf de voorsprong niet meer uit handen. 2 – 1 winst op de potentiële kampioen. Heerlijke wedstrijd waarin alles zat wat volleybal tot zo’n leuk spelletje maakt.